24 Kasım 2013 Pazar

THE LOST ROOM İNCELEME


Bu ilk incelememizde The Lost Room (Kayıp Oda) dizisini tanıtmaya karar verdim. Dizi 2006 yılında yayınlanmasına rağmen gerek konu gerek kalite olarak kesinlikle izlenmesi gereken diziler arasında geliyor.

The Lost Room ABD'de Sci Fi Channel'da yayınlanmış olan 3 bölümlük bir bilim-kurgu mini dizisidir. Bir gün polis olan Joe Miller bir cinayet mahallini incelerken garip olaylara denk gelir. Bu olaylara nesnelerin sebep olduğunu anlayan Joe Miller çok geçmeden kendini farklı bir dünyada bulur. İlk obje olarak anahtarla karşılaşan dedektif bunun farklı bir türde anahtar olduğunu anlar. Bu anahtar da diğer objeler gibi özel bir nesnedir. Bundan sonra ise değişik olaylar birbirini takip eder. Joe Miller ve kızının maceralarını izlemeye hazır olun.

Dizinin Karakterleri:

Joe Miller: Dizinin baş karakteri ve kızını kurtarmak için her şeyi yapabilecek bir baba. Peter Krause tarafından canlandırılıyor.

Jennifer Bloom: Joe Miller ile yolu kesişen karakter ve Julianna Margulies tarafından canlandırılıyor.

Wally Jabrowski: Dizinin en eğlenceli karakteri ve nesnelerden otobüs biletini kafasına göre kullanan başıboş bir kişi. Peter Jacobson tarafından canlandırılıyor.

Dr. Martin Ruber: Nesnelere takıntılı hale gelen bir adam ve Dennis Christopher tarafından canlandırılıyor.

Howard Montague: Dizinin en cool karakteri ayrıca nesnelerden kalemi ile her şeyi yapabilir. Roger Bart tarafından canlandırılıyor.

Karl Kreutzfeld: Nesnelerin manyağı olan dizinin kötü karakterlerinden birisi ayrıca Kevin Pollak tarafından canlandırılıyor.

Anna Miller: Joe Miller'in kızı ve dizinin yürümesini sağlayan en önemli karakter. Elle Fanning tarafından canlandırılıyor.

Yaklaşık 260 dakika süren bu yapımı nasıl başlayıp nasıl bitirdiğinizi hatırlamayacaksınız. Diziyi soluksuz bir şekilde izledikten sonra "Nasıl bunun devamı olmaz?" gibi soruları aynı ben gibi kendinize soracaksınız. Eğer sizde fantastik ve gizemli şeylere bayılıyorsanız bu diz tam size göre.


Ayrıca dizinin kendisi kadar giriş müziği de güzel. İşte o müzik:


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder